Contacte Acasa Test Drive Preturi Brosuri Configurator

Compania Toyota a prezentat oficial SUV-ul Fortuner de generatie noua. Pentru prima data automobilul va aparea pe pietile din Australia si Thailand.

Fortuner-ul de 7 locuri e construit pe o platforma de  pick-up  Hilux. Dimensiunile automobilului — 4795 mm -  in lungime, 1855 mm - in latime si 1835 mm - in inaltime. Ampatamentul automobilului este egal cu 2745 mm, iar  garda la sol este de  225 mm. Greutatea maximala a incarcaturii de remorcare — 3 tone pentru versiunea mecanica  si  2,8 tone  - pentru cutia automata.

Pe pietele prezentate SUV-ul va putea fi comandat cu un singur tip de motor propus — motor absolut nou cu un volum de 2,8 turbodisel, cu capacitate de 175 c.p., desfasurind o tractiune de  450 Nm cu o cutie de viteze “automata” de 6 trepte si 420 Nm – cu “mecanica”, cu acelasi diapazon.

Fortuner a primit suspensia din fata dotata cu  doua brate transversale, o schema de cinci brate cu arcurile din spate si doua stabilizatoare transversale rezistente. Implicit automobilul lucreaza in regimul tractiunii din spate, dar cu ajutorul unui comutator SUV-ul trece la tractiune integrala permanenta. Diferentialul pe puntea din spate este dotat cu autoblocare,  amplasat in interiorul puntii pentru o mai buna protectie.

SUV-ul la fel a primit un sistem de anti-alunecare, reglat pentru utilizare pe pietris, dar se poate de presupus ca ajustarea complexului va fi diferita in dependenta de piata si conditiile climaterice aliatoare. Sistemul poate fi deconectat dupa dorinta.

Implicit Fortuner-ul este echipat cu climatizator din fata si din spate, 7 airbag-uri, camera retrovizoare spate, sistem audio cu display tactil si sistemul multimedia Toyota Link, trepte pentru picioare la pasageri, discuri pentru roti de 17' si 18', precum si cu un compartiment de racire pentru produse si bauturi, un sistem de ajutor lа pornire in deal.

In completatii mai costisitoare sint prevazute sine de acoperis longitudinale, parktronic din spate, access si pornire a motorului fara cheie,  servomotor a usii a cincea, LED-uri.

        Formular de feedback