Contacte Acasa Test Drive Preturi Brosuri Configurator

Mirai deschide un nou capitol pentru automobile. Utilizand hidrogenul - o importanta sursa de energie a viitorului - pentru a genera electricitate, Mirai reuseste sa protejeze mediul inconjurator oferind o experienta unica la volan.

Mirai foloseste tehnologia Toyota Fuel Cell System (TFCS) ce imbina tehnologia celulelor de combustibil cu cea hibrida. Aceasta include noile celule marca Toyota si rezervoare de hidrogen de inalta presiune. Tehnologia TFCS este mult mai eficienta decat motoarele cu combustie interna - aceasta nu emite dioxid de carbon sau alte gaze poluante. Soferii se pot astepta la aceeasi experienta de condus oferita si de automobilele clasice, fara multe opriri in aventurile pe sosele (alimentarea cu hidrogen dureaza doar 3 minute).

Mirai ofera tot ce astepti de la o masina de ultima generatie: un design usor de recunoscut, o experienta unica de condus cu o manevrabilitate superioara datorita centrului de greutate coborat si o acceleratie silentioasa insa puternica oferita de motorul electric.

Performante superioare de mediu

Mirai beneficiaza de TFCS, o fuziune a tehnologiei celulelor de combustibil cu tehnologia hibrida. Sistemul utilizeaza componente dezvoltate de Toyota, precum Toyota FC Stack, FC Boost Converter si rezervoarele de hidrogen de inalta presiune. 

Toyota FC Stack 

Sistemul Toyota FC Stack atinge o putere maxima de 114 kW (155 CP) si o densitate de putere de 3.1 kW/L, fiind lider la nivel mondial.

FC Boost Converter 

Un nou convertizor compact, de inalta eficienta si capacitate a fost dezvoltat pentru a stimula puterea generata de sistemul Toyota FC Stack la 650 volti. Cresterea tensiunii a facut posibila reducerea dimensiunii motorului electric si a numarului de celule de combustibil, ceea ce duce la imbunatatirea sistemului TFCS.


Rezervoarele de hidrogen de inalta presiune 

Rezervoarele prezinta o structura cu trei straturi din plastic armat cu fibre de carbon si alte materiale, folosite pentru a stoca hidrogen la o presiune foarte mare de 70 MPa (sau aproximativ 700 bari).

Manevrabilitate superioara si silentiozitate

Puterea sistemului Toyota FC Stack, alaturi de controlul optim al puterii bateriei, se asigura de buna functionare a motorului electric si de stabilitatea autovehicului la orice viteza. Aceasta ofera o crestere imediata a cuplului la prima apasare a pedalei si o accelerare puternica dar neteda ulterior. 

Stabilitatea si confortul sunt amplificate de pozitionarea anumitor componente, precum a sistemnului FC Stack si a rezervoarelor de hidrogen sub partea centrala a masinii, oferind un centru coborat de greutate si o distributie fata-spate echilibata.

Panoul de sub masina, alaturi de luminile ce prezinta un design aerodinamic si celelalte elemente aerodinamice, intaresc aderenta pe carosabil.

Silentiozitatea este obtinuta de motorul electric la orice viteza. Toate partile automobilului sunt izolate prin materiale ce absorb sau blocheaza sunetul, inclusiv prin sticla anti-zgomot folosita la parbriz si la geamurile usilor.

Modul de asistenta la franare se foloseste de regenerarea energiei la franare si imbunatateste performantele acesteia in cazul in care soferul doreste sa reduca foarte mult viteza, ca atunci cand intampina sectiuni de drum in panta.

 

Mirai este disponibil in Japonia de la finalul anului 2014 si va fi lansat in Europa in luna septembrie a anului 2015.