1. Discover Toyota
  2. This is Toyota
  3. The Toyota Way
Vreau să văd...

Stilul Toyota

Descoperă cum îmbunătățirea continuă reprezintă fundamentul evoluției noastre.
Stilul Toyota este planul nostru simplu de aplicare a principiilor și conceptelor de bază ale Toyota și de dezvoltare a companiei. Această formă Toyota definește conceptele și principiile pe care toți oamenii noștri ar trebui să le aplice în fiecare aspect al activității lor zilnice, la fiecare nivel ierarhic al companiei, în întreaga lume. Această abordare reprezintă fundamentul culturii noastre corporative. 

Definirea valorilor și a modului de lucru 

  • Stilul Toyota este planul simplu al companiei de aplicare a principiilor și conceptelor de bază ale Toyota și de creare a tipului de companie spre care tindem. Forma Toyota definește valorile fundamentale și metodele de afaceri pe care toți oamenii noștri ar trebui să le aplice în fiecare aspect al activității lor zilnice, la fiecare nivel al companiei, în întreaga lume. Abordarea dată fiind fundamentul culturii noastre corporative. Vom 
  • continua să dezvoltăm acest sistem Toyota pentru eficiență și relevanță într-un mediu în continuă schimbare pentru a-l îmbunătăți. Stilul Toyota Way este construit pe doi piloni: Îmbunătățirea continuă, care include conceptele de Challenge, Kaizen și Genchi Genbutsu, și Respectul pentru oameni care cuprinde respectul și munca în echipă.

Îmbunătățire continuă  

Provocare

La asumarea fiecărei provocări, ne testăm în același timp cunoștințele și abilitățile pentru un rezultat calitativ și peste așteptări. Astfel, provocările necesită abordări individuale creative, dar și foarte curajoase.

Kaizen

Kaizen - esența îmbunătățirii continue, este un concept care promovează un mod de gândire ce încurajează și împuternicește pe toți să identifice detaliile asupra cărora pot fi realizate chiar și mici modificări pentru a aduce beneficii afacerii, echipei sau performanței individuale.

Genchi Genbutsu

Genchi Genbutsu - „mergi la sursă" reprezintă abordarea de a verifica personal faptele pentru a asigura că există informațiile corecte necesare.

Respect pentru Oameni

Respect

În interacțiunile noastre cu colegii și cu ceilalți, este important să acordăm respect pentru contribuțiile acestora, cât și pentru identitatea lor personală. Astfel se valorizează ideile și convingerille culturale și individuale ale fiecăruia. Prin manifestarea respectului, ne asumăm responsabilitatea personală pentru acțiunile noastre și construim un climat de încredere și înțelegere reciprocă în cadrul echipei noastre. În plus, recunoaștem importanța misiunii noastră de a crea o forță de muncă diversă și sustenabilă care să reflecte societatea înconjurătoare și baza noastră de clienți în continuă schimbare.

Spirit de echipă

Funcționalitatea de succes a echipei depinde de faptul ca fiecare membru să înțeleagă clar obiectivele noastre și să colaboreze pentru a le atinge. Fiecărui membru al echipei i se oferă posibilitatea de a-și folosi la maxim potențialul și responsabilitatea de a obține rezultatele dorite. Această abordare se aplică pentru toate nivelurile organizației, de la conducere până la producție. Suntem conștienți că cea mai valoroasă resursă a noastră o reprezintă oamenii noștri. De aceea, ne străduim să le asigurăm un mediu de lucru stabil și, prin intermediul principiilor Toyota Way le oferim oportunități pentru a-și dezvolta abilitățile, responsabilitățile și angajamentul personal. Fiecare individ devine un membru dedicat al echipei noastre ce contribuie la creșterea colectivă și la atingerea succesului pe termen lung.