1. Discover Toyota
 2. Environmental sustainability
 3. Environmental challenge 2050
Vreau să văd...

Provocarea de Mediu Toyota 2050

Află despre acțiunile proactive pe care le întreprindem în domeniul mediului

Announced in 2015, our global Environmental Challenge 2050 comprises six challenges. They cover every aspect of our business, our exploration of new products and technologies, and our role as an enabler for individuals and communities to learn about and improve the natural world around them and foster environmental sustainability. 

 • Provocarea 1: Emisii zero CO2 pentru vehiculele noi

  Obiectivul nostru de a reduce emisiile de CO2 ale vehiculelor noi la zero urmărește să scadă emisiile de CO2 ale autovehiculelor noastre cu 90% până în 2050, comparativ cu nivelurile pe care le aveam în 2010. Ne propunem să atingem acest obiectiv promovând dezvoltarea vehiculelor de generație următoare cu emisii reduse sau zero de carbon, incluzând vehicule hibride electrice (HEV), hibride electrice plug-in (PHEV), electrice pe baterii (BEV) și vehicule electrice cu celulă de combustibil (FCEV), precum și eficientizarea consumului de combustibil pentru modelele noastre convenționale.
 • Provocarea 2: Emisii zero CO2 pe întreg ciclul de viață

  Prin provocarea noastră de a reduce la zero emisiile de CO2 pe întreg ciclul de viață, dorim să facem mai mult decât să eliminăm emisiile de CO2 produse în timpul fabricării vehiculelor și când clienții noștri le conduc. Vrem să eliminăm emisiile de carbon din fabricarea materialelor și pieselor pe care le folosim, din activitățile noastre logistice, precum și din metodele de eliminare și reciclare utilizate atunci când vehiculele ajung la sfârșitul ciclului lor de viață.

 • Provocarea 3: Emisii zero CO2 în fabrici

  Emisiile de CO2 nu sunt generate doar atunci când mașinile sunt conduse, ci și când sunt fabricate în uzinele noastre. Această provocare include o strategie pentru a atinge emisii zero de CO2 în fabricile noastre, concentrându-ne pe îmbunătățirea tehnologiilor pe care le folosim și trecerea la surse alternative de energie.

 • Provocarea 4: Minimizarea și optimizarea utilizării apei

  Necesitățile de apă ale lumii cresc rapid, așadar este de o importanță vitală să conservăm resursele prin reducerea cantității de apă utilizată pentru fabricarea produselor noastre și reciclând cât mai mult posibil. Având în vedere că disponibilitatea apei diferă considerabil în regiunile globale unde operăm, ne asigurăm să introducem măsuri care sunt sensibile la nevoile locale.

 • Provocarea 5: Stabilirea unei societăți și sisteme bazate pe reciclare

  Creșterea populației, dezvoltarea economică și dorința pentru un stil de viață mai confortabil pun o presiune tot mai mare asupra resurselor naturale și generează mai multe deșeuri. Dorim să contribuim la construirea unei societăți ideale bazate pe resurse și reciclare. În acest domeniu, avem o experiență de peste 40 de ani în idei și inovații și ne angajăm să obținem rezultate și mai bune în viitor.

 • Provocarea 6: Crearea unei societăți viitoare în armonie cu natura

  Pentru a păstra și îmbunătăți coexistența noastră cu natura, trebuie să conservăm pădurile noastre și alte ecosisteme bogate. Facem acest lucru prin intermediul mai multor proiecte la toate nivelurile organizației noastre. În acest mod, ne propunem să jucăm un rol activ în îmbunătățirea educației ecologice și în creșterea gradului de conștientizare, pentru a ajuta la construirea unei societăți în care oamenii trăiesc în armonie cu lumea naturală.

Ai mai putea fi interesat de