1. Discover Toyota
 2. Made in Europe
 3. Logistics
Vreau să văd...

Logistica Toyota

Descoperă despre coordonarea pieselor și vehiculelor în lume
Toyota Parts Centre Europe (TPCE) este nucleul principal de distribuție, situat în centrul lanțului nostru de aprovizionare cu piese de schimb. Amplasat în Belgia, acesta expediază zilnic mii de piese către depozitele noastre regionale din întreaga zonă.
 • Creșterea producției și vânzărilor în Europa face necesară introducerea unei noi metode eficiente de gestionare a unui număr mare de piese - de la primire până la reexpedierea lor în atelierele proprii, acest lucru este administrat de Centrul de Piese de Schimb Toyota Europa din Diest, Belgia.

  Centrul a fost înființat în 1992 și a suferit extinderi semnificative în 1999 și 2006, mărindu-și spațiul de depozitare de la 38.000 m2 la aproximativ 100.000 m2. Acesta ocupă o poziție centrală într-un lanț de aprovizionare care include 17 depozite regionale în țări din Europa, din Portugalia până în Kazahstan. 

  TPCE are în stoc 205.000 de piese diferite, primite de la 180 de furnizori zilnic. Centrul funcționează non-stop și livrează articole către peste 40 de destinații din 30 de țări europene. 

 • Cu ce se ocupă TPCE?

  TPCE este responsabil de gestionarea completă a lanțului de aprovizionare, ceea ce implică organizarea timpului și modului de primire a pieselor în depozite, precum și procesul de selecție, colectare și încărcare a acestora pentru a satisface comenzile. De asemenea, se ocupă de logistica transportului necesar pentru a expedia piesele în mod eficient la destinație, la momentul potrivit.

  Partea administrativă a activității se ocupă de aspecte precum achizițiile, controlul stocurilor, asistența pentru clienți, calitatea, ambalarea și planificarea. În același timp, echipa din depozit are sarcina de a primi, sorta, depozita, pregăti, ambala și încărca piesele pentru expediere. În medie, în fiecare zi, TPCE primește și expediază aproximativ 527.000 de piese și accesorii.

LOGISTICA VERDE

Află mai mult

Cum utilizăm energia verde pentru a alimenta depozitele noastre?

Află mai mult