1. Discover Toyota
  2. Made in Europe
  3. Logistics
  4. Green Logistics
Vreau să văd...

Logistica verde

Transportul pieselor generează costuri și emisii de carbon semnificative întreprinderii. Acest lucru impune găsirea domeniilor pentru a eficientiza și pentru a economisi resurse financiare, protejând în același timp mediul înconjurător.

Centrul Toyota Parts Centre Europe s-a concentrat pe această problemă, implicând toate departamentele și părțile interesate europene într-o analiză detaliată. Echipa a concluzionat că optimizarea modului de încărcare a camioanelor are beneficii esențiale prin utilizarea maximă a spațiului disponibil. Rezolvarea problemei include abordarea „lean” conform principiilor sistemului de producție Toyota. Proiectul s-a extins, datorită eforturilor colective și către alte unități din cadrul lanțului de aprovizionare cu piese.

De exemplu, centrul de piese auto din Germania a economisit peste 350.000 de euro pe an prin utilizarea cutiilor returnabile, prelungindu-le durata de viață. Noile cutii sunt proiectate ergonimic, fiind ușor de manevrat și eficiente în utilizarea spațiului. Astfel, volumul de piese încărcate a crescut, reducând în același timp numărul curselor de camioane. Abordarea dată este valoroasă în restrângerea emisiilor de carbon: mai puține vehicule pe traseu - un mediu mai curat.

Modificările au avut relevanță imediată asupra lanțului de aprovizionare, doar în primul an economisind aproximativ 1,6 milioane de tone de CO2.