1. Discover Toyota
 2. Made in Europe
 3. CSR
Vreau să văd...

Implicare socială colectivă

Descoperă mai multe despre modul de schimbare real la nivel local

Durabilitatea Toyota este asigurată de dezvoltarea armonioasă în acord cu mediul și societatea locală. Marca auto se deseamnează ca una dintre cele mai mari companii cu activități în peste 170 de țări, astfel, se angajează ca un cetățean corporativ la îmbunătățirea situației mediului.

Pentru aceasta, contribuim financiar și practic la proiectele vieții și sustenabilității comunitare, cum ar fi: mediul, securitatea rutieră și tehnică.

Susținem comunitatea

În Europa, sustenabilitatea este asigurată în două moduri:

Fondul Toyota pentru Europa (TFfE) funcționează la nivel paneuropean pentru acțiunile operate în mai multe țări sau regiuni europene diferite.

În același timp, filialele locale Toyota sprijină proiectele din regiunile respective.

Fondul Toyota pentru Europa - mai mult decât asistență financiară

Fondul Toyota pentru Europa (TFfE) consideră sprijinul financiar doar un element al soluției, de aceea, căutăm continuu parteneri cu care să colaborăm, folosindu-ne competențele și resursele proprii pentru a realiza diferențe reale în proiectul tău.

Această implicare poate lua diverse aspecte cum ar fi formări, transfer de cunoștințe, materiale sau chiar furnizarea de resurse umane. Suntem mereu în căutare de noi idei pe care să le sprijinim.

De la înființarea noastră în 2005, am investit 66 de milioane de euro în programe din întreaga Europă.

Solicită asistență

Fiecare companie locală Toyota își administrează propria finanțare pentru a susține proiectele din regiunea sa. Orice propunere din partea clientului este evaluată  în conformitate cu criteriile specifice de selecție.

Asistența poate fi solicitată în orice moment al anului. Pentru a afla mai multe informații și pentru a găsi cea mai apropiată companie Toyota teritorială, contactează reprezentanța Toyota din zona ta. 

Solicită asistență (Opens in new window)

Care sunt domeniile de interes ale Fondului Toyota pentru Europa?

Află mai mult

Descoperă proiectele noastre europene

 • Promovarea învățământului tehnic în Turcia

  Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) - una dintre bazele noastre de producție europene - a dezvoltat o strânsă colaborare cu liceele tehnice și facultățile de inginerie încă din 2006. De atunci, TMMT a donat aproximativ 100 de vehicule, 1000 de motoare și sisteme de transmisie către instituțiile de învățământ din Turcia pentru a promova educația tehnică.

  În ultimii trei ani, am livrat 62 de autovehicule, 109 motoare și 124 de transmisii școlilor din 31 de orașe ale Turciei care au secții de inginerie sau laboratoare auto. Pentru a marca această etapă importantă, TMMT a invitat reprezentanți, directori de școli și profesori din 22 de instituții la o ceremonie în sala de conferințe TMMT.

 • Donarea echipamentelor pentru învățământul tehnic. 
 • Excursie ecologică pentru copiii din Turcia

  Turul ecologic este un eveniment extrem de apreciat de către copiii orașului Adapazarı, unde se află TMMT. În cadrul acestei activități, ei urmăresc prezentări și filme educaționale despre mediu, aflând mai multe despre activitățile noastre ca producător de vehicule ecologice, apoi vizitează procesele, stația de tratare a apelor uzate și instalația de producție a energiei solare.

  Angajații noștri sunt entuziasmați de implicarea în acest proiect, în special atunci când se joacă împreună cu copiii jocul distractiv de separare a deșeurilor! De la lansarea acestui eveniment, aproape 5.000 de elevi din districtul Adapazarı au avut ocazia să participe la excursia ecologică.

 • Activitate din cadrul turului ecologic - plantarea copacilor.
 • Concursul de proiecte tehnice din Turcia

  TMMT susține tinerii studenți din domeniul tehnic prin încurajarea ideilor inovatoare și stimulării abilităților de cercetare și dezvoltare. În acest sens, TMMT a fost co-sponsorul celei de-a 9-a ediții a concursului interjudețean de proiecte tehnice pentru licee și școli gimnaziale, organizat în colaborare cu Direcția Națională de Educație Sakarya.

  În cadrul acestui concurs, au fost depuse 360 de proiecte de la 700 de elevi în cele două categorii: mediu și automatizare. În cadrul unei ceremonii de premiere desfășurată la TMMT, cei 77 de elevi câștigători și școlile lor au fost premiați de conducerea TMMT. De-a lungul timpului, aproximativ 4.000 de elevi au participat la acest concurs.

 • Unul dintre câștigătorii concursului de proiecte tehnice.
 • Copiii din Marea Britanie mai aproape de natură

  SLM Toyota, dealer pentru East Sussex, Marea Britanie, a oferit o donație către școala Glyne Gap pentru proiectul „Grădina sălbatică". Scopul acestui proiect este crearea unui spațiu pe care profesorii îl pot folosi ca o sală de clasă în aer liber pentru desfășurarea lecțiilor cu teme precum „Habitatul natural" și „Micile creaturi" (Mini Beasts). În plus, sunt planificate ședințe despre mediu, muzică și teatru.

  În cadrul Grădinii Sălbatice, vor fi organizate Zilele Familiei în anumite sâmbete, unde elevii își implică membrii familiei în activități ecologice. Donația va permite școlii să doteze grădina cu toate facilitățile educaționale necesare, inclusiv îmbunătățiri pentru accesul persoanelor în scaune cu rotile.
 • Fondul Toyota pentru un viitor mai bun în cadrul donației Glyne Gap.
 • Familiile din Marea Britanie descoperă mlaștinile

  Suntem încântați să sprijinim financiar Staffordshire Wildlife Trust din Marea Britanie pentru dezvoltarea unei rezervații naturale populare. Banii vor fi folosiți pentru crearea unui nou traseu pentru vizitatori la Doxey Marshes, o mlaștină de 300 de acri situată lângă Stafford. Suprafața cuprinde o serie de stâlpi din lemn, prevăzuți cu plăcuțe descriptive despre speciile de animale și plante din rezervație.

  Mlaștinile adăpostesc peste 200 de specii de păsări și au fost proiectate de un site de interes științific special. În trecut, dealerul W.R. Davies Toyota din Stafford a oferit vehicule Toyota lucrătorilor din cadrul fundației care se ocupă de protecția mediului.
 • Membrii echipei alături de un automobil Auris din parcul auto a fundației. 
 • Cercetașii din Maria Britanie se pregătesc de Jamboreea japoneză

  În noiembrie 2015, peste 50 de cercetași și exploratori din Surrey s-au familiarizat cu cultura japoneză în cadrul unei zile de activități organizate de Toyota GB la sediul său central. Această întâlnire specială a avut rolul de a-i pregăti pentru călătoria lor în Japonia, unde au participat la cel de-al 23-lea eveniment monadial Jamboreea Cercetașilor. Pe lângă asta, activitatea le-a permis strângerea fondurilor personale pentru această călătorie.

  Cercetașii au primit această oportunitate ca o recompensă pentru contribuția lor în curățarea terenului complexului de birouri, ca parte a proiectului Toyota GB de promovare a biodiversității în desfășurare, iar implicarea lor a fost foarte apreciată. În plus, s-a făcut o contribuție la fondul Surrey County Jamboree pentru acoperirea costurilor generale legate de echipamentele necesare.
 • Toyota contribuie la pregătirea cercetașilor din Surrey pentru Jamboreea Mondială din Japonia.
 • Restaurarea creativă a mlaștinilor din Ungaria

  Toyota colaborează cu WWF (Fondul Mondial pentru Natură) și satul Tiszatarján pentru un proiect unic de conservare cu implicarea comunității,  de-a lungul râului Tisza, în nord-estul Ungariei. Proiectul urmărește protejarea zonelor umede și a pajiștilor naturale inundabile din regiune. Zona este esențială pentru specii cheie, precum vulturul cu coadă albă, barza neagră, castorul, bovinele cenușii cu coarne lungi și bivolii de apă.

  De asemenea, proiectul are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a practicilor de gestionare a ecosistemelor, sprijinind comunitatea locală în producerea de bioenergie. Practicitatea proiectului are potențialul de a fi adaptat și implimentat și în alte regiuni ale lumii.

 • Bivolii de apă ocupă lacul din zona inundabilă. 
 • Programul „Generația verde" în Ungaria

  Toyota susține programul de mentorat „Generația verde” al WWF concentrat pe mediu și sustenabilitate cu scopul de a oferi copiilor cunoștințe avansate în două domenii de interes: biodiversitate și orașul inteligent. Copiii sunt îndrumați în cetățenia activă și susținerea reciprocă pentru o comunitate ecologică. 

  Participanții, 24 de copii cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani din toată Ungaria învață prin jocuri, rezolvarea de exerciții, jocuri de rol, elaborarea de proiecte și realizarea de cercetări. Programul include și excursii pe teren, ateliere de lucru desfășurate la școală, precum și sarcini suplimentare de îndeplinit acasă.

 • Drumeție de toamnă cu WWF programul „Generația verde”  / Imagine de © WWF / Visnyovszky Ágota. 
 • Copiii europeni deprind ecologia de la o vârstă fragedă

  Toyota încurajează elevii din Europa să descopere și să cerceteze mediul natural, favorizând biodiversitatea. Inițiativa TME , Fundația pentru Educație de Mediu și Grădinile Botanice Regale - Kew redefinește educația biodiversității în școlile din Europa. Toyota finanțează traducerea materialelor educaționale destinate școlilor în limba fiecărei țări participante.

  Toyota încurajează tinerii să devină promotori ai biodiversității locale prin proiectul „Marea vânătoare de plante", coordonat de Grădinile Botanice Regale din Kew și finanțat de Wellcome Trust pentru a stimula implicarea tinerilor în conservarea și menținerea mediului.
 • Încurajarea elevilor din 10 țări europene să exploreze și să cerceteze mediul lor natural pentru a contribui la biodiversitate.