1. Discover Toyota
 2. Made in Europe
 3. Manufacturing sites
Vreau să văd...

Unitățile de producție europene Toyota

Descoperă mai multe despre facilitățile noastre de producție globale.

Europa reprezintă un centru de producție strategic pentru Toyota. În prezent, deținem nouă centre producătoare de mașini, motoare și transmisii de cea mai înaltă calitate răspândite în tot continentul pentru a oferi clienților vehicule tot mai performante.

Echipa de peste 17.000 de angajați se implică cu pasiune în construirea a celor opt modele diferite produse în Europa, dar și majorității de motoare și transmisii utilizate în vehiculele noastre. Mulți șoferii nu știu că mașina lor Toyota este construită în Europa.

De fapt, 8 din 10 automobile Toyota vândute în Europa provin de la una dintre uzinele noastre europene. Avem șase uzine de vehicule situate în Franța (Yaris), Marea Britanie (Corolla), Turcia (Toyota C-HR și Corolla), Republica Cehă (Aygo), Rusia (Camry și RAV4) și Portugalia (Land Cruiser pentru export). În plus, avem unități de producție pentru motoare și transmisii în Polonia și Regatul Unit care furnizează pieții locale, dar și întregii lumi.

Angajamentul față de producția din Europa a început în 1971 la o scară relativ mică. De atunci, am investit peste 9 miliarde de euro în operațiunile de producție în regiune, ajungând până la 13 milioane de vehicule produse.

 • Toyota Motor Manufacturing France SAS în Onnaing.
 • Toyota Motor Manufacturing United Kingdom Ltd. din Burnaston.
 • Toyota Motor Manufacturing United Kingdom Ltd. din Deeside. 
 • Toyota Motor Manufacturing Czech Republic s.r.o din Kolin.
 • OOO Toyota Motor din Sankt-Petersburg.
 • Toyota Caetano Portugal S.A. în Ovar.
 • Toyota Motor Manufacturing Turkey INC. în Arifiye/Sakarya.
 • Toyota Motor Manufacturing Poland Sp.zo.o din Walbrzych.
 • Toyota Motor Manufacturing Poland Sp.zo.o. din Jelcz-Laskowice.
Angajamentul față de producția din Europa a început în 1971 la o scară relativ mică. De atunci, am investit peste 9 miliarde de euro în operațiunile de producție în regiune, ajungând până la 13 milioane de vehicule produse.

Despre sistemul de producție Toyota

Modul de producere a vehiculelor este instituit de sistemul de producție Toyota - TPS. Este o filozofie de construcție originală cu scopul de a elimina pierderile și de a spori eficiența, cunoscut sub numele „lean” sau „just-in-time”. TPS este aplicat în toate activitățile, inclusiv în unitățile noastre de producție.

Află mai mult despre cum funcționează TPS și despre rezultatele sale.

Filozofia producției locale

Ne-am bazat mult timp pe importanța fabricării vehiculelor la nivel local pe piețele unde sunt comercializate - un principiu de afaceri care a dovedit să fie valoros nu doar în Europa, ci și în multe alte regiuni ale lumii.

Prin dezvoltarea unităților de producție "locale", am înțeles profund modul de utilizare, dar și prioritățile clienților la utilizarea și la alegerea modelului cumpărat. Acest aspect este important pentru a îmbunătăți mașinile construite, adaptându-le nevoilor și dorințelor individuale. Producția locală contribuie la livrarea rapidă a vehiculelor, reducând timpul, costurile și impactul asupra mediului în comparație cu transportul internațional auto.

Kaizen în fabricație

Află mai mult

Cum se produce Toyota?

Află mai mult