1. Discover Toyota
  2. Made in Europe
  3. Manufacturing sites
  4. Kaizen in manufacturing
Vreau să văd...

Producere Kaizen

La prima vedere, diferența dintre primul Yaris din 2001 și cel de-al treilea milion automobil produs pe linia din Valenciennes, nordul Franței în 2016, este evidentă.

Yaris-ul de astăzi primește acreditări ecologice mai puternice prin versiunea sa hibridă, reducând la jumătate nivelul de emisii CO2 și îmbunătățește cu 50% consumul mediu de combustibil, comparativ cu primul supermini pe benzină de 1,0 litri. Acest lucru este remarcabil, chiar dacă mașina este mai puternică și mai grea decât modelul original prin echiparea cu sisteme de siguranță și caracteristici suplimentare de protecție în caz de accident. Modelul actual pe benzină de 1,0 litri emite mai puțin de 100g/km de CO2. 

Schimbări evidente s-au înregistrat și la modul de construcție Yaris. La Valenciennes, se utilizează cu 90% mai puțină apă decât în 2001, iar aceasta este colectată după ploaie sau este reciclată. În plus, toate deșeurile din timpul fabricației sunt reciclate, reutilizate sau recuperate - fără a fi duse la gunoi.

Pe lângă îmbunătățirile ecologice, Yaris are o formă mai aerodinamică, contribuind la performanța sa mai eficientă.