1. Discover Toyota
 2. Environmental sustainability
 3. Cleaner mobility
Vreau să văd...

Mobilitate ecologică

Descoperă inovațiile adoptate pentru un condus ecologic și sustenabil
Ca unul dintre cei mai importanți producători auto din lume, ne asumăm responsabilitatea protejării mediului. Astfel, ne menținem în dezvoltarea vehiculelor cu un impact minim asupra lumii naturale. Preocuparea noastră nu se lumitează la comportamentul de pe șosea, ci suntem concentrați pe identificarea și implimentarea unor practici noi de producere și eliminare mai durabile pentru mașini.
 • Am dezvăluit planuri ambițioase pentru a diminua emisiile de CO2 generate de vehicule în exploatare (de la rezervor la roată) cu 90% până în 2050.
 • Progresul spre dezvoltarea mașinilor ecologice implică diversificarea tehnologiei hibride și a combustibilor alternativi pentru rezultate promițătoate cu o totalitate de dotări.

Promovarea conducerii ecologice și durabile

Decenii întregi ne-am orientat spre dezvoltarea vehiculelor prietenoase mediului înconjurător prin tehnologia hibridă - cea mai eficientă în reducerea gazelor cu efect de seră. Suntem determinați să micșorăm emisiile de CO2 ale mașinilor noastre cu 90% până în 2050, comparativ cu nivelul din 2010.

Pe lângă scăderea degajărilor de CO2 suntem axați alături de guvernele și consumatorii din întreaga lume spre o calitate înaltă a aerului prin cercetarea soluțiilor de comprimare a poluării auto cu impact direct asupra omului, precum oxizii de azot (NOx) și particulele fine (PM). Inițiativa este parte a viziunii noastre globale, privind designul și inovarea tehnologică. 

Mașina potrivită la locul și momentul oportun

Oamenii utilizează diferite tipuri de vehicule conform stilului de viață și mediului ambiant. Unii aleg mașini compacte potrivite orașului, alții - automobile mari și puternice favorabile distanțelor lungi. Grija pentru mediu și reducerea emisiilor de carbon nu se limitează la aceste diferențe, de aceea, până acum nu există o soluție unică, privind automobilele ecologice perfecte. Datorită propriului sistem hibrid, am creat o tehnologie cu eliminări reduse de dioxid de carbon ce poate fi utilizată în diverse moduri.

De la apariția motorului cu combustie internă la sfârșitul secolului al XIX-lea, vehiculele s-au bazat pe combustibili fosili care produc CO2 și contribuie la încălzirea globală. Motoarele tradiționale vor fi importante pe termen scurt și mediu, dar noi cercetăm și dezvoltăm alternative ca biocombustibilii din surse organice, energia electrică și, mai recent, hidrogenul. Prin această abordare urmărim performanțe de mediu prin automobile potrivite la locul și momentul oportun.

Gama de tehnologii energetice cu emisii reduse

 • Prin lansarea modelului Mirai - primul sedan electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen produs în serie, gama de vehicule cu energie alternativă este în creștere, lansând tehnologia din laborator pe trasee. Adițional am progresat prin mașini electrice cu baterii, precum i-ROAD și COMS, elaborate pentru mobilitate urbană și supuse testelor practice în sistemele de transport integrate în orașele lumii.

  Baterie electrică

  Acest vehicul colorat propulsat electric cu trei roți a fost folosit în Grenoble, Franța, în cadrul unui experiment, privind transportul urban conectat.

  Gama noastră include un număr tot mai mare de vehicule electrice hibride și un hibrid electric reîncărcabil plug-in. Tehnologia noastră hibridă benzină-electricitate devine mai eficientă și compactă prin sistemul Toyota Hybrid System II indrodus în actualul Prius și în alte modele.

  Hibrid electric

  Prius a fost primul dintre modelele noastre hibride electrice, lansat în 1997.  De atunci, numărul de vehicule disponibile a crescut constant, ajungând astăzi la 44 de modele diferite vândute în întreaga lume.

 • Până în 2020 ne-am propus să lansăm mai mult de 10 modele electrice cu baterii pe plan mondial. Aceste vehicule cu emisii zero direcționează evoluția noastră tehnică către o mașină total electrică de performanță, fără impact asupra mediului.

  Celule de combustie electrice

  Lansat în Europa în 2015, Mirai este primul sedan cu pile de combustie pe bază de hidrogen produs în serie mondială.

  În plus, oferim o variantă mai puternică și dezvoltăm un sistem hibrid mai simplu pentru unele modele.

  Hibrid electric Plug-in

  Prius Plug-in reprezintă îmbunătățirea eficienței hibride. A fost lansat în 2012 după un program de 3 ani de cercetare la Strasbourg și alte locuri din lume. În 2017 a beneficiat însă de o actualizare tehnologică extinsă în a doua sa generație.

Care este strategia noastră de mobilitate durabilă?

Află mai mult