1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Cleaner mobility
  4. Bio Fuels
Vreau să văd...

Biocombustibil

Descoperă tehnologia sustenabilă de producere a biocombustibililor.
Motoarele îmbunătățite nu sunt singurele asupra cărora lucrăm pentru a diminua poluarea. De asemenea, suntem orientați spre eliminarea dependenței de combustibili fosili, perfecționând mașinile cu emisii zero pe bază de biocombustibil. 

O soluție alternativă cu emisii reduse

Biocombustibilii reprezintă o sursă de energie sustenabilă și testată, ce sunt produși din diverse surse regenerabile, inclusiv deșeuri. Ca alternativă lichidă, aceștia pot fi amestecați cu benzină și motorină.

Suntem implicați în cercetarea noilor biocombustibili independenți de culturile alimentare, asigurându-ne că corespund nivelului de performanță așteptat de șoferii de benzină și motorină convenționale.

Descarcă

Producția sustenabilă de biocombustibili

Biocombustibilii se obțin dintr-o mare varietate de surse. În prezent, majoritatea biocombustibililor de primă generație utilizează materii prime din cluturile alimentare. De exemplu, din trestia de zahăr se produce bioetanol, iar din uleiuri vegetale, biodiesel. Aceștea pot fi amestecați cu benzină sau motorină în proporții acceptate de standardele europene. Vehiculele Toyota și Lexus destinate pieței europene pot utiliza benzină amestecată cu până la 10% bioetanol (E10, conform standardului EN228) sau motorină amestecată cu până la 7% biodiesel (B7, conform standardului EN590).

Pentru a renunța la biocombustibilii derivați din culturi alimentare, susținem adoptarea biocombustibililor de a doua generație. Aceștia se obțin din deșeuri, ca paiele sau lemnul, și - pe termen lung - chiar din alge. Pentru a ne asigura de lipsa impactului negativ asupra rezultatelor și satisfacției clienților, este fundamentală calitatea combustibilului final.

Angajamentul practicilor îmbunătățite

  1. Biocombustibilii trebuie să asigure un impact redus asupra mediului, fapt susținut prin participarea la Platforma Tehnologică Europeană pentru Biocombustibili, care promovează metode și procese sustenabile producției de biocombustibili.
  2. Producția biocombustibililor nu trebuie să concureze cu industria alimentară. Promovăm dezvoltarea acestora de generația a doua, obținându-se din deșeurile agriculturii și silviculturii, renunțând treptat la utilizarea culturilor alimentare.
  3. Biocombustibilii nu trebuie să afecteze negativ reușitele vehicului. Susținem activitatea Comitetului European de Standardizare (CEN) în elaborarea standardelor comune pentru carburanți. De asemenea, suntem orientați spre introducerea acestora pe diferite piețe naționale, asigurând calitate și satisfacție.

Angajamentul nostru pentru o mobilitate mai curată

Află mai mult