1. Discover Toyota
 2. Made in Europe
 3. Our European Journey
Vreau să văd...

De la un importator de talie mică la multiple unități de producție

 • De la începutul anilor 1990, ne-am transformat activitățile din Europa. După obținerea succesului de vânzări, am luat decizia de a dezvolta și operațiuni de producție locale, destinate construcției de vehicule special concepute pentru clienții europeni.

  La mijlocul anilor 1960, Salvador Caetano a înființat o fabrică de asamblare a vehiculelor la scară mică în Portugalia, ulterior dezvoltând activități de producție ample. Am început cu fabrici de motoare și autovehicule în Marea Britanie în anii 1990 și am continuat să extindem producția în locații din Franța, Turcia, Republica Cehă, Polonia și Rusia.

  Sediul Toyota Motor Europe din Bruxelles, Belgia. 
 • Datorită investițiilor de peste 10 miliarde de euro, fabricile noastre din Europa au produs colectiv în jur de 13 milioane de vehicule. Aceste facilități nu doar că angajează direct aproximativ 25 000 de persoane, ci furnizează și oportunități de afaceri în valoare de peste 6 miliarde de euro pentru o rețea de aproape 400 de furnizori europeni.

  Sediul Toyota Motor Europe are un rol central ca întreprindere ce deține controlul general al vânzărilor angro și al comercializării produselor Toyota și Lexus în Europa, prin intermediul a 29 de companii naționale de vânzări și marketing care operează în 53 de țări diferite.

  Sediul Toyota Motor Europe din Bruxelles, Belgia.