1. Discover Toyota
  2. This is Toyota
  3. Toyota in the world
Vreau să văd...

Toyota în lume

Află mai multe despre poziția și activitatea noastră
Toyota are o istorie îndelungată și o reputație pentru calitate. Află mai multe despre origini, despre lideri și despre modul în care dorința calității depășește lumea automobilelor.  

Cum a început totul...

Istoria companiei începe în 1937, odată cu înființarea Toyota Motor Co. Ltd. Dar știați că afacerea inițială a companiei Toyoda a fost în domeniul țesăturilor textile la sfârșitul secolului al XIX-lea?  

Succesul lui Sakichi Toyoda în dezvoltarea tehnologiei țesuturilor automate l-a ajutat pe fiul său, Kiichiro, să își urmeze visul de a fabrica vehicule inspirate de noile metode de producție în masă observate în Europa și SUA. Astăzi Toyota este una dintre cele mai mari și mai cunoscute întreprinderi producătoare de automobile din lume cu peste 360.000 de angajați și care produce vehicule în fabrici de pe toate continentele. Mașinile și camioanele noastre sunt vândute în peste 170 de țări și teritorii. Ne străduim să îmbunătățim permanent calitatea vieții oamenilor, folosindu-ne competențele și tehnologiile avansate pentru crearea noilor produse și servicii extraordinare..

Locațiile noastre actuale

 

Fă cunoștință cu președintele nostru

Akio Toyoda a devenit președinte și director general în 2009. Nepot al lui Kiichiro Toyoda, el reprezintă o altă generație a familiei care a fondat Toyota Motor Corporation.  

S-a alăturat companiei în 1984 și a devenit director general în 2003. Are experiență internațională la fiecare nivel al operațiunilor din domeniul auto și a jucat roluri cheie în crearea și supravegherea gazoo.com și în dezvoltarea afacerii Toyota în China, pe lângă multe alte momente importante din carieră.  

Conducerea sa reflectă marea sa pasiune pentru mașini și bucuria de a conduce, atât pe șosea, cât și pe pistele de curse. El însuși este un pilot de curse ambițios și experimentat și o forță inspirantă în crearea mașinilor din ce în ce mai bune pentru clienți. . 

Mai mult decât automobile

Suntem renumiți la nivel mondial pentru fabricarea de autovehicule, dar știați că Toyota este implicată în multe alte domenii de activitate? Printre acestea se numără fabricarea și vânzarea de bărci și motoare marine, precum și producția de stivuitoare și alte echipamente industriale. Construim case încă din 1975, dezvoltând noi tehnici de construcție și înființând, de asemenea, proiecte de locații rezidențiale și de închiriere. Toyota Housing Corporation a fost înființată în 2004 ca o companie separată. 

Desfășurăm o activitate de vârf în domeniul biotehnologiei și al agriculturii, inclusiv în ceea ce privește cercetarea în domeniul cultivării produselor durabile pe bază de plante utilizate ulterior în procesele proprii de producție ca o alternativă mai ecologică a materialelor plastice convenționale. Inițiativele care susțin angajamentul nostru de a proteja mediul și de a fi o afacere responsabilă includ programe de plantare a pădurilor în China pentru prevenirea  transformării terenurilor în deșert. 

Toyota Financial Services oferă produse financiare pentru a ajuta milioane de clienți din întreaga lume în achiziționeze sau închirierea vehiculele. În Japonia, TFS oferă, de asemenea, împrumuturi pentru locuințe și carduri de credit.