1. Discover Toyota
 2. Made in Europe
 3. Manufacturing sites
 4. How is your Toyota Made?
Vreau să văd...

Cum este produsă Toyota?

 • Bun venit la fabrica Toyota Burnaston. 
  Te-ai întrebat cum se construiesc mașinile pe care le conduci? Descoperă acest lucru prin exemplul fabricii din Burnaston, Marea Britanie, unde producem majoritatea modelelor Corolla vândute în Europa.
 • Atelier de presare.
  1. Atelierul de presare: Povestea Corolla începe cu o etapă impresionantă - roluri uriașe de oțel a câte 45 de tone sunt prelucrate, tăiate în foi, modelate și apoi formate în atelierul de presare, obținându-se panouri de caroserie necesare ce urmează a fi sudate împreună, formând caroseria nevopsită a mașinii. Procesul este realizat de prese cu o putere enormă, acestea fiind cele mai mari utilaje din fabrică cu dimensiuni comparabile cu ale unei case.
 • Caroserie pregătită pentru vopsire. 
  2. Caroseria pregătită pentru vopsire: Fiecare echipă de lucru folosește aproximativ 300 de tone de oțel pentru a fabrica până la 750 de mașini zilnic - adică un vehicul la fiecare 66 de secunde. După presare, panourile sunt ordonate pe rafturi și pregătite pentru sudare. Automatizările pentru sudare și angajații lucrează la asamblarea caroseriilor și la realizarea pieselor complexe, cum ar fi ușile. La fiecare etapă de producție, mașinăriile și angajații efectuează verificări și inspecții minuțioase pentru calitatea înaltă a produselor finale.
 • Atelier de vopsire.
  3. Aterierul de vopsire: Următoarea etapă are loc în atelierul de vopsire, unde fiecare vehicul este meticulos curățat și protejat cu un strat anticoroziv înainte de a fi acoperit cu materiale etanșe și amortizoare de zgomot și vibrații. După asta, se aplică straturile de grund și de vopsea finală, apoi mașina este supusă tratamentuluit termic într-un cuptor pentru a obține finisajul dorit.
 • Asamblarea.
  4. Asamblarea: În continuare, la atelierul de asamblare, caroseria vopsită este echipată cu toate piesele necesare pentru a o transforma într-o mașină complet funcțională, de la roți, motor și cutie de viteze, până la scaune, volan și echipamente de siguranță. Fabrica are ateliere distincte pentru prelucrarea masei plastice, unde se confecționează  elemente ca bare de protecție și panouri de instrumente.
 • Garanția calității. 
  5. Garanția calității: Etapa finală în procesul de producție are loc în departamentul de asigurare a calității, unde o echipă de specialiști efectuează peste 2.000 de verificări riguroase pentru fiecare vehicul. Toate părțile habitaclului și caroseriei sunt acalizate în detaliu, motorul este pornit și oprit de șase ori, accelerația și frânarea sunt testate pentru a asigura performanța optimă, iar mașina este supusă unui test de impermeabilitate, trecând printr-un torent de apă pentru a se verifica existența scurgerilor.
 • Showroom.

  6. Showroom-ul: În final, după 825 de procese, toată munca se încheie cu o ultimă verificare a calității vopselei, astfel, mașina este gata de showroom și de primul ei beneficiar.