1. Discover Toyota
  2. Made in Europe
  3. Logistics
  4. How do we use green energy to power our warehouses?
Vreau să văd...

Cum utilizăm energia verde pentru a alimenta depozitele noastre?

Pe acoperișul depozitului TPCE este instalată una dintre cele mai mari rețele de panouri solare din Belgia. Instalată în 2010, aceasta se întinde pe o suprafață de 80.000 m2 - mai mult de șapte terenuri de fotbal. Prin captarea eficientă a energiei solare se furnizează până la 20% din necesarul de electricitate pentru site.

Colaborarea strânsă cu partenerul specializat - Blue Planet Solar NV s-a realizat finanțarea și operarea instalației în valoare de 7 milioane de euro. Ansamblul este alcătuit din 12.800 de panouri individuale cu o putere colectivă maximă de 1,84 megawați și generează până la 1.620 de megawați - oră de energie electrică anual. TPCE reduce anual emisiile de CO2 cu 1.700 de tone din consumul de energie electrică.

Eficiența panourilor solare se atestă conform facilităților din Belgia care beneficiază de 100% energie verde din 2007, conform obiectivelor stipulate în cadrul Toyota Environmental Challenge 2050 cu privire la eliminarea completă a emisiilor de carbon din operațiunile de fabricație.

Standardele de management ale mediului TPCE au fost recunoscute printr-o certificare ISO14001 în 2001. În plus, centrul desfășoară un program de activități ecologice, cum ar fi plantarea copacilor, pentru a sensibiliza echipa și pentru a îmbunătăți calitatea mediului de lucru.

  • Economiile anuale de CO2 ale TPCE. 
  • Toyota Parts Centre Europe.