1. Proprietari
 2. Parts
 3. Piese originale Toyota și piese contrafăcute
Vreau să văd...

Piese originale Toyota și piese contrafăcute

Piesele contrafăcute pot părea identice cu piesele originale Toyota, dar nu oferă aceeași utilitate din cauza materialelor de calitate inferioară. La Toyota, siguranța șoferilor și performanța optimă a vehiculului sunt prioritare. De aceea, te încurajăm să folosești doar piese originale de la dealerul Toyota. Acestea sunt garantate prin cercetări și certificate de origine pentru a asigura cea mai bună calitate și fiabilitate.

Riscuri și pericole

Piesele contrafăcute pun în pericol atât siguranța ta, cât și bugetul tău. Toyota lucrează intens, atât în rețeaua sa, cât și cu autoritățile vamale și de frontieră, pentru a elimina produsele contrafăcute care folosesc numele Toyota de pe piață.

 • Riscuri privind siguranța

  • Piesele contrafăcute sunt fabricate din materiale de calitate inferioară și nu respectă aceleași standarde stricte de control ca piesele originale Toyota, acest lucru este un pericol pentru sănătatea șoferului și a pasagerilor.
  • Piesele neoriginale se uzează mai rapid și pot duce la defecțiuni grave ale mașinii sau accidente. 
 • Riscuri privind situația financiară

  • Componentele auto esențiale contrafăcute, cum ar fi: discurile de ambreaj, plăcuțele de frână, filtrele de ulei, pot deteriora vehiculul și duce la reparații costisitoare.
  • Utilizarea acestor piese contrafăcute duc la pierderea garanției producătorului.

Pentru a te asigura că automobilul tău Toyota funcționează optim și în siguranță deplină, alege întotdeauna centrele de service autorizate Toyota pentru întreținere și reparații, folosind doar piese originale Toyota.

Piesele originale Toyota sunt rezultatul cercetărilor ample și testelor riguroase. Fiecare componentă este examinată detaliat pentru a îndeplini standardele înalte de calitate, fiabilitate și performanță ale Toyota. Doar produsele care trec aceste evaluări stricte ajung la clienți, garantând siguranța și durabilitatea mașinii tale.

În plus, toate piesele originale dețin garanția de încredere Toyota, asigurând durabilitatea și eficiența așteptată. Utilizarea pieselor neoriginale nu beneficiază de această garanție.

Piese originale vs Piese contrafăcute

Piese contrafăcute

 

 • Aceste filtre nu dispun adesea de supape de siguranță. Dacă se înfundă, motorul rămâne fără ulei, ceea ce duce la avarii costisitoare.
 • Hârtia de filtru folosită este de calitate slabă, se înfundă rapid și nu curăță uleiul eficient.
 • Materialele de calitate inferioară folosite pentru garnituri provoacă scurgeri de ulei și cresc riscul de incendiu.
 • Testele arată că filtrele de ulei contrafăcute se înfundă de două ori mai repede decât cele originale Toyota, necesitând înlocuiri frecvente și generând costuri suplimentare.

Piese originale

 

 • Filtrele de ulei originale Toyota sunt fabricate din materiale de înaltă calitate și sunt supuse unor teste riguroase pentru a asigura performanța optimă.
 • Materialul filtrant are o suprafață mai mare și este fixat de componente special concepute și fabricate pentru această sarcină.
 • Calitatea și construcția carcasei și a garniturilor de etanșare „o” sunt testate temeinic pentru a preveni scurgerile de ulei, asigurând astfel siguranța motorului și a mașinii tale.

Piese contrafăcute

 

 • Plăcuțele de frână contrafăcute sunt fabricate din materiale de calitate inferioară, care nu oferă suficientă forță de frânare pentru a atinge nivelurile de performanță necesare. Materialul de fricțiune se poate desprinde de placa metalică, ducând la defectarea frânelor și la posibile accidente rutiere. De asemenea, acest material nu rezistă la temperaturi ridicate, fiind supuse la incendiu.
 • Pot provoca uzura prematură, durata de viață scurtă și formarea de caneluri pe discul de frână, ceea ce provoacă vibrații, uzură rapidă și necesitatea frecventă de înlocuire.

Piese originale

 

 • Plăcuțele de frână sunt printre cele mai importante componente pentru siguranța vehiculului tău, motiv pentru care Toyota le testează regulat.
 • Acestea sunt fabricate din materiale de fricțiune de înaltă calitate și promit rezultate de top.
 • Studiile arată că distanțele de oprire cu plăcuțele de frână originale Toyota sunt cu 30% mai scurte decât cele obținute cu versiunile contrafăcute.

Piese contrafăcute

 

 • Toate filtrele se înfundă în timp și trebuie înlocuite, dar filtrele contrafăcute au doar un singur strat de material filtrant, astfel că se înfundă de două ori mai repede comparativ cu un filtru de aer original Toyota.
 • Testele noastre arată că filtrele de aer contrafăcute rețin mult mai puțin praf decât cele originale. Acest lucru înseamnă că permit de până la 10 ori mai multe particule de praf să intre în motor.

Piese originale

 

 • Un filtru de aer original Toyota are trei straturi de material filtrant, ceea ce îi prelungește durata de viață și maximizează puterea motorului tău. Dimensiunile sale sunt precise, fără goluri care ar putea permite particulelor să ajungă în motor și să-l deterioreze. 
 • Filtrele de aer originale sunt concepute pentru a oferi protecție maximă și pentru a menține reușitele la cel mai înalt nivel.

Varietatea de airbaguri disponibile pe site-urile de reduceri și licitații impun atenția sporită pentru a fi instalate de către service-urile autorizate Toyota, pentru ca acestea să fie eficiente la momentul oportun.

Piese contrafăcute

 

 • Testele arată că airbagurile contrafăcute se pot declanșa târziu sau chiar deloc în caz de accident sau să provoace accidente prin declanșarea lor în momente nepotrivite. Anumite modele pot proiecta fragmente metalice în habitaclu în timp ce explodează.
 • Indicatorii unui airbag contrafăcut sunt: prețul suspect de mic, culoarea sau finisajele diferite ale capacului sau a cusăturilor, semne evidente de prelucrare manuală și neaprinderea martorului luminos din bord la punerea contactului.

Piese originale

 

 • Calitatea componentelor este esențială pentru declanșarea corectă a airbagurilor. Airbagurile originale Toyota reacționează într-un sfert de secundă din momentul coliziunii. Acest lucru necesită ca firele și conectorii dintre accelerometre, senzorii și declanșatorii să fie fabricați la cele mai înalte standarde, folosind materiale corecte.

Piesele și accesoriile contrafăcute, inclusiv covorașele pentru mașină, se găsesc pe piață și pot pune în pericol siguranța. Aceste produse copiate ilegal nu respectă standardele înalte Toyota și pot provoca probleme serioase.

Piese contrafăcute

 

 • Covorașele contrafăcute nu se potrivesc corect în mașini și pot aluneca sub pedale, creând riscuri majore la frânare.

Piese originale

 

 • Covorașele originale Toyota sunt proiectate pentru a se potrivi perfect fiecărui model al brandului. Indiferent dacă sunt din material textil sau din cauciuc, aceste covorașe se fixează ferm în poziție și nu alunecă, asigurând siguranță la volan. Pentru a evita orice risc, achiziționează întotdeauna accesorii originale Toyota de la dealerul autorizat.

Piese contrafăcute

 

 • Bujiile contrafăcute pot părea originale, dar nu au aceiași funcționalitate. Deși numărul inscripționat pe bujie sugerează o anumită gamă de temperaturi, testele demonstrează că acestea nu rezistă la temperaturile înalte specificate. În cazuri grave, electrodul se poate topi, provocând avarii semnificative motorului.
 • Lipsa unui electrod de cupru în bujiile contrafăcute scade rezistența la căldură, iar izolatorul de calitate inferioară nu poate suporta tensiunea necesară pentru o aprindere eficientă. Acest lucru duce la scurgeri de tensiune, rateuri ale motorului și performanță redusă. De asemenea, fără structura de cupru în electrodul central, aceste bujii se erodează mult mai rapid și mai sever decât bujiile originale Toyota.

Piese originale

 

 • Bujiile originale Toyota au un rol esențial în optimizarea performanței vehiculului și în asigurarea funcționării fiabile a motorului. Aceste bujii sunt proiectate să funcționeze la specificațiile de temperatură inscripționate pe carcasă și sunt supuse unor teste riguroase pentru a se asigura că îndeplinesc nivelurile de performanță promise.
 • Electrodul central al bujiilor originale Toyota este fabricat din cupru, oferind o conductivitate termică superioară și contribuind la durabilitatea și eficiența bujiei.

De ce să cumperi piese originale Toyota?

 • Sunt de calitate înaltă, dețin certificat și mențin garanția Toyota.
 • Dețin garanția deplină că sunt fabricate conform specificațiilor Toyota și se potrivesc exact acestora.
 • Cresc valoarea de revânzare a vehiculului Toyota, prin utilizarea lor.

Bucură-te de puterea și longevitatea automobilului tău Toyota, alegând piese originale de la dealerul tău Toyota în Moldova. Vizitează-ne pe strada Arborilor 17/1, mun. Chișinău sau contactează-ne la numărul de telefon (+373)22791455 și află mai multe despre piesele originale Toyota potrivite automobilului tău.

Nu fă compromosuri - alege ce e mai bun pentru mașina ta