1. Discover Toyota
 2. Quality
 3. Designing quality
Vreau să văd...

Proiectarea calității

Descoperă modalitatea prin care integrăm calitatea în fiecare etapă a procesului de proiectare
Nici un detaliu nu este neglijat la furnizarea calității înalte. Ne bazăm pe tehnici precise și efectuăm teste riguroase pentru fiecare produs.
 • Eforturile de a integra cea mai înaltă calitate în vehiculele noastre începe încă din etapa inițială a procesului de proiectare. Fiecare model nou este supus unor teste riguroase, folosind modelarea computerizată, testele de laborator și parcurgerea a mii de kilometri în condiții reale.
 • La dezvoltarea produselor, analizăm detaliile pentru a depista eventuale probleme și pentru a facilita schimbul de cunoștințe și experiențe între echipele de ingineri. Normele riguroase și procesele bine stabilite sunt baza formării calității în fiecare etapă.
 • Testarea pe teren, în condiții reale, parcurgând mii de kilometri pe drumurile publice.
  Toate datele colectate sunt analizate pentru a garanta o performanță impecabilă.
 • Testarea în condiții extreme.

Testele riguroase oferă calitate

Pentru a înțelege modul în care se vor comporta vehiculele, efectuăm cercetări și teste amănunțite, atât în laborator, cât și pe drumuri reale.

Cu privire la asigurarea calității produselor, nu lăsăm nimic întâmplător. Înainte ca orice vehicul să fie pus în vânzare, acesta este supus testelor și măsurilor riguroase, în laborator, pe piste de testare private și pe distanțe considerabile de drumuri publice, în condiții extreme. Datele colectate sunt analizate ca atunci când vehiculul va fi condus să asigure rezultate deosebite.

Teste europene de durabilitate

Toate automobilele pe care le producem sunt supuse unor teste amănunțite în condiții reale pentru a ne asigura că performanțele corespund standardelor impuse și pentru a identifica eventualele probleme.

Testul european de durabilitate reprezintă o examinare amănunțită a felului în care noile noastre modele se comportă în diferite condiții climatice și pe diverse suprafețe de drumuri din întregul continent. Fiecare vehicul nou străbate distanțe de peste 100.000 de kilometri, inclusiv în regiuni arctice din nordul Suediei, trasee accidentate din Rusia și pe autostrăzile din Germania. Toate datele generate sunt analizate pentru a identifica posibile dificultăți și pentru a interveni cu corectări înainte de lansarea vehiculelor.

„De acum înainte, vreau ca toți să-și adune forțele și să colaboreze în găsirea unei căi de dezvoltare a automobilelor de excepție.”

Kiichiro Toyoda, fondatorul Toyota Motor Corporation

 • Stradă din Europa de Nord pe timpul iernii.
  Drum european de țară.
 • Autostradă în zonele reci ale Europei.

Dezvoltarea metodelor și abilităților privind calitatea

La dezvoltarea unui vehicul nou, încercăm să anticipăm de la început posibilele probleme și riscuri. Cunoașterea pericolelor și identificarea soluțiilor pentru a evita orice problemă este esențială în construcția mașinilor avansate.

Îmbunătățirea procesului tehnologic

 • Analiza proiectării pe baza defecțiunilor (DRBFM)

  Etapa de dezvoltare a unui nou produs sau a unei noi componente este un moment crucial în detectarea și rezolvarea oricăror probleme. Adoptarea măsurilor într-un stadiu incipient poate împiedica apariția unor deficiențe complexe și dificil de abordat la o fază înaintată.

  Utilizăm o metodă de anticipare proactivă, în care echipa se concentrează pe zonele de schimbare, identifică eventualele puncte cu potențiale probleme și aplică cunoștințele dobândite în proiectele anterioare.

 • Aceștea lucrează ulterior la conceperea soluțiilor de design care vor fi anlizate de experți și specialiști. Cei mai tineri ingineri beneficiază de o instruire specializată a conceptului și aplicarea metodei DRBFM, dezvoltând constant oameni capabili la nivel tehnic ce sunt gata de orice provocare.

  „Căutăm să îmbunătățim continuu produsele noastre zi de zi.”

  Kiichiro Toyoda, fondator Toyota Motor Corporation

 • Ciclul de prevenire proactivă este inițiat pentru a anticipa și a preveni problemele de fiabilitate încă din etapa de proiectare.
 • Fundamentul ciclului de prevenire proactivă constă în identificarea și soluționarea problemelor.